Move directly to the page contents

A kiállítás külön részlegei egy egységes egészet alkotnak bejárhatjuk őket akár tematikusan, vagy tetszés szerinti sorrendben is.

         ELÉRHETŐSÉG:

A kiállítás vándor üzemmódban működik meghívásos módon,az ország egész területén, és külföldön egyaránt.
Csoportos bejelentkezés: a helyszínt biztosító intézménynél.

 

JELENSÉGEK BEMUTATÁSA

Ezeknek a furfangos eszközöknek a segítségével a gyermekek számára érthetõvé válnak az olyan természettudományos tantárgyak, mint a fizika, kémia, matematika. Testközelbe kerül a fény, a hang, a gravitáció, az elektromosság és mágnesesség ,folyadékok viselkedése,a nyomás,a perdület megmaradás törvénye, stb. Az interaktivitás játsza a főszerepet. A könyvekben leírt kísérletek, itt érdekes játékok formájában bukkanak elõ és válnak érthetõvé.

 

KÉPESSÉG FEJLESZTŐ ESZKÖZÖK

A kiállítás ezen eszközei segítségével a látogatók lemérhetik ügyességüket. A gyorsaság, koncentrációs készség, kitartás és koordinációs képesség kapnak itt szerepet.Ki lehet próbálni õket akár egyénileg, ahol a türelem és a többszöri ismétlés hozza meg gyümölcsét, vagy akár többen is játszhatnak, versenyszerûen. Egymással vetélkedve próbálkozhatnak a résztvevõk a megoldásokkal, így nem marad el a nevetés. Az eszközökkel különbözõ nehézségi fokozatokat lehet kipróbálni.

 

LOGIKAI JÁTÉKOK

Az ördöglakatok világa igencsak rejtélyes és misztikus terület.Sokan találják rendkívül vonzónak ezeket a csalafinta eszközöket. Kiállításunk ördöglakat részlege a logikai készség és a türelem próbája. Kicsik és nagyok próbálhatják ki, hogy milyen türelemmel és logikával rendelkeznek. Több tipusban és nehézségi fokozatban találhatunk itt eszközöket.
Vannak népi és modern, fa és fém, szétszedésre vagy összerakásra váró ördöglakatok,logikai játékok. Csalogatóan várják a kihívásoktól nem félõ látogatókat.

 

ÉRZÉKCSALÓDÁSOK

Érzékelésünk bizonyos körülmények között rendkívül furcsa dolgokra képes. Világunk megtapasztalásának furcsaságait mutatja be kiállításunkon, a csalafinta képek galériája.Itt érzékeink megbízhatatlansága könnyen tetten érhetõ.A képek megtekintésekor ez azonnal világossá válik mindenki számára.A látogatók mosolya és felkiáltásai ezt már messzirõl jelzik.

 

KÍSÉRLETEK OTTHON TALÁLHATÓ ESZKÖZÖKBŐL

Ezek az eszközök képviselik azokat a kisérleteket,melyeket idõsebb látogatóink jól ismerhetnek a Kossuth díjas Öveges professzor, méltán híres televíziós elõadásaiból. Itt egyszerû eszközök segítségével, ámulatba ejtõ módon mutatjuk be a fizikát. Ezeknek az eszközöknek az elkészítése szó szerint gyerekjáték. A hozzá valók minden háztartásban megtalálhatók, vagy pár forintért olcsón beszerezhetõek. Itt összerakva láthatjuk õket és kipróbálásuk, valamint a velük való játék után otthon megépítve,bemutatva elkápráztathatjuk, megtréfálhatjuk segítségükkel barátainkat, ismerõseinket.Miközben ismereteink észrevétlenül bõvülnek.