Move directly to the page contents

Kültéri kiállítás  

Kültéri kiállítás

FIGYELEM!

A kiállítás különböző részei egy teljes egészet alkotnak, amivel akár 150 látogató is játszhat egyszerre!!!

FizikaFizikai eszközök

E részlegünkben találhatók azon fizikát népszerűsítő, látványos kísérleti eszözök , melyeknek megtekintése, és kipróbálása, a tisztelt publikum szünni nem akaró, őszinte csodálatát váltja ki. Megnézhető e helyen: a 3 méteres óriásbuborék készítő alkalmatosság,torony magaságba lőhető rakéta kilövő állomás, napfényt összegyűjtő óriásnagyító, mellyel lyukat égethetünk bármely falevélre,valamint a híres neves camera obscura amibe akár be is bújhatunk és még sok más érdekesség.

Fejlesztő eszközökFejlesztő eszközök

A látogatók figyelemének nagyfokú koncentrációját kívánó alkalmatosságok tárháza.
Ezekkel a különleges eszközökkel játszva, megáll az idő, és észre sem vesszük a homokóra apró szemcséinek megállíthatatlan lepergését.
Különböző képességeink fejlesztésének óriási mértékben van szolgálatára.

ZsonglörködőZsonglőrködő

Ebben a részlegünkben kedvét lelheti mindenki, aki hajlamos cirkuszi akrobaták utánzására. Kipróbálható itt mindenfajta ördögi ügyességet kívánó eszköz. Ha ide látogatsz megcsodálhatod és kipróbálhatod tányér pörgetést, buzogány dobálást, ördögbotos és diabolós trükköket, és ha van kedved még az egykerekű biciklire is felpattanhatsz.

Ördöglakatok

Ebben a részlegünkben elhelyezett furfangos eszközeink arról híresek hogy, nyitjukra találni nem egyszerű feladat. A kellő türelemmel megáldott atyafiakat azonban szívderítő öröm árasztja el, abban a nagybecsű pillanatban,amikor a jutalom gyanánt egy-egy karika vagy golyó eltávolítását siker koronázza.

Népi játékokNépi játékok

Letünt századok nagyszerű játékai várják a nagyközönséget e helyen.Ezek az eszközök természetes anyagokból, természetes egyszerűséggel készültek,és ugyan olyan örömet okoz a velük váló játék, mint hajdanán élt eleinknek.

Ovis sarokOvis sarok

Az aprónép szórakoztatására való szeglet, melyet elláttunk sok-sok örömet okozó szerkezettel. Itt egy nagy méretű sátor takarásában,fejlesztő játékok sora várja azon korosztály tagjait, akik még szülői segítség nélkül nehezen boldogulnak tarka világunk útvesztőjében.