Move directly to the page contents

Kültéri kiállítás  

Fizika show

FIGYELEM!

Az előadásokat a következő okok miatt érdemes meghallgatni:

Rakéta otthonKísérletek otthon található eszközökből.

Az előadás különlegessége, hogy hazatérve bármelyik néző megalkothatja az itt bemutatott látványos eszközöket , saját háztartásában megtalálható eszközökből, és bemutathatja ezeket szüleinek,barátainak, ismerőseinek .

Fejlesztő eszközökÚj ismeretek közvetlen környezetünkről.

Miként kapcsolódik a tudomány mindennapjainkhoz.Hogyan működik a gázrózsa, mitől keletkeznek felhők az égen, mennyire nyom bennünket a ránk nehezedő levegő, miért fázunk ha kilépünk a kádból,miért nem szabad a tepsiben meggyúlt,égő olajat vízzel elotani és még sok-sok érdekességet megtudhatunk mindennapi megszokottnak tűnő dolgainkról.

Tudás mindenki számára érthető köntösben.

A jelenségek magyarázatát hétköznapi közérthető nyelven hallgatva, a közönséghez sokkal közelebb kerülnek a természet törvényei.

Előadások több korosztály számára,egymást követően.

Több iskolai évfolyam számára készült az előadások anyaga, hogy minden korosztály be tudja fogadni az elhangzott ismereteket. Ennek érdekében a legkisebbek számára a mesés történetek láncolata, nagyobbak részére pedig a humor, és a megdöbbentés eszközéhez nyúltunk, valamint fontos szerepet szántunk az interaktivitásnak is.

Kérdezz!

Az előadások után lehetőség van arra, hogy a gyerekek az előadótérben maguk is kipróbálják a bemutatott eszközöket, és feltehessék kérdéseiket az elhangzottakkal kapcsolatosan.