Játékos Tudomány Instagram SEO Játékos Tudomány Egyesület videók

FIZIKA SHOW UTAZÓ ELŐADÁS

MIT NYÚJTUNK

Vidám ,szórakoztató ,utazó előadás,ahol a természet törvényszerűségeivel ismerkedhetnek meg a gyerekek .A háztartásban ,konyhában ,spájzban ,otthonunkban található mindennapi eszközök segítségével olyan kísérleteket csodálhatnak meg,amelyeket maguk is könnyedén elvégezhetnek otthon, és bemutathatnak szüleiknek, ismerőseinek ,barátainak.

Kísérletek otthon található eszközökből.

Az előadás különlegessége, hogy hazatérve bármelyik néző megalkothatja az itt bemutatott látványos eszközöket , saját háztartásában megtalálható eszközökből, és bemutathatja ezeket szüleinek,barátainak, ismerőseinek.

Új ismeretek közvetlen környezetünkről.

Miként kapcsolódik a tudomány mindennapjainkhoz.Hogyan működik a gázrózsa, mitől keletkeznek felhők az égen, mennyire nyom bennünket a ránk nehezedő levegő, miért fázunk ha kilépünk a kádból,miért nem szabad a tepsiben meggyúlt,égő olajat vízzel elotani és még sok-sok érdekességet megtudhatunk mindennapi megszokottnak tűnő dolgainkról.

Tudás mindenki számára érthető köntösben

A jelenségek magyarázatát hétköznapi közérthető nyelven hallgatva, a közönséghez sokkal közelebb kerülnek a természet törvényei.

Előadások több korosztály számára,egymást követően.

Többiskolai évfolyam számára készült az előadások anyaga, hogy minden korosztály be tudja fogadni az elhangzott ismereteket. Ennek érdekében a legkisebbek számára a mesés történetek láncolata, nagyobbak részére pedig a humor, és a megdöbbentés eszközéhez nyúltunk, valamint fontos szerepet szántunk az interaktivitásnak is.

Kérdezz!

Előadások után lehetőség van arra, hogy a gyerekek az előadótérben maguk is kipróbálják a bemutatott eszközöket, és feltehessék kérdéseiket az elhangzottakkal kapcsolatosan.